Logotyp Mini-Maria

Vi hjälper dig som är ungdom

Undrar du något om alkohol, droger eller spel om pengar så kan du vända dig till oss. Vi hjälper gärna till med både stora och små funderingar. Vi vet att det kan vara svårt att sluta använda droger – även om man vill.

Känner du oro kring att du tagit skada av droger?
Känner du oro för någon kompis som använder droger eller spel om pengar?

Du kan komma till Mini-Maria själv eller tillsammans med någon du känner. Du kan även livechatta med oss via appen. 

Ryggen på en tjej med svart jacka och rutig kjol

Använd vår app

Du kan ladda ner vår app om du vill chatta med oss eller boka en tid själv.

Vanliga frågor från ungdomar

Genom vår live-chatt i appen kan du prata med oss utan att berätta vad du heter, glöm inte att stänga av kameran. Stäng av din mikrofon om du bara vill chatta. Du måste ange ditt telefonnummer för att kunna bli uppringd. Tiderna för nästa live-chatt finner du om du klickar på den knappen.

Nej vi har tystnadsplikt och får inte berätta för någon om du inte vill det. Vi vet dock att samarbete med skolan kan vara väldigt bra för att underlätta din situation. Du bestämmer.

Vi har både korta och långa kontakter med ungdomar, en del kommer bara på ett samtal och en del träffar vi många gånger. Vi anpassar oss till dig och dina behov.

Ja, det kan ingå som en del av behandlingen.

Ja, det spelar inte någon roll vart du bor. Du kan boka tid där det passar dig bäst att träffa någon.

Vi pratar med dig och resonerar kring hur vi går vidare. Innan du drogtestas hos oss får du veta vilka som kommer att få ta del av resultatet.

Ja, eftersom du är myndig så bestämmer du själv vem som ska veta att du träffar oss.

Du kan alltid komma till oss för ett första samtal innan kontakt tas med föräldrar. Utifrån din situation pratar vi om hur vi går vidare. Du kan också kontakta Mini-maria anonymt via telefon och appen för att rådfråga oss.

Nej, vi kontaktar inte polisen om det framkommit att du tagit droger, eftersom vi har tystnadsplikt. Om vi får kännedom om att allvarliga brott har begåtts  kan vi i vissa fall vara skyldiga att informera polisen.